Cara menghapus semua E-mel dari pengirim tertentu di Gmail

Saya pasti, jika anda adalah pengguna Gmail , folder peti masuk atau folder arkib e-mel anda selalu kelihatan berantakan. Kenapa? Kami jarang terganggu dengan menghapus mesej yang tidak lagi kami perlukan. Walaupun begitu, kebanyakan program dan perkhidmatan e-mel membolehkan anda menyusun mesej e-mel oleh pengirim tertentu dan menghapusnya jika terdapat secara pukal. Hari ini, kita akan melihat bagaimana untuk menghapuskan semua e-mel secara besar-besaran sekaligus, dari satu pengirim tertentu atau tertentu di Gmail .

Fungsi Cari di Gmail mempunyai peranan penting dalam tugas ini. Ciri kecil di Gmail membolehkan anda melakukan carian untuk semua mesej dari pengirim tertentu dan kemudian menghapusnya sekaligus tanpa perlu menavigasi dari satu halaman ke halaman lain untuk menghapusnya.

Padamkan semua E-mel dari pengirim tertentu di Gmail

Masukkan alamat e-mel dan kata laluan anda untuk mengakses akaun Gmail anda.

Di sudut kanan atas akaun anda, anda akan melihat ikon 'Tetapan' berbentuk gear. Klik ikon.

tetapan

Sekarang, untuk membuat penapis untuk menyusun semua e-mel dari pengirim tertentu / klik pada ' Tapis dan sekat alamat '.

Padamkan semua E-mel dari pengirim tertentu di Gmail

Selepas itu, tekan butang ' Buat penapis baru '.

Masukkan alamat e-mel pengirim di 'From field' dan saya di 'To Field' dan klik ikon carian biru.

Tiada jawapan

Sekarang jalankan operasi carian dengan menekan ikon carian di bar. Dalam beberapa saat, senarai lengkap semua e-mel dari alamat e-mel yang ditentukan telah disenaraikan. Di sini, anda boleh memilih semua e-mel yang ingin anda hapus dan pada akhirnya tekan ikon Sampah untuk membuang semuanya di tong sampah.

Harap maklum bahawa halaman yang anda lihat menyenaraikan hanya 100 e-mel terbaru dari pengirim. Sekiranya terdapat lebih banyak e-mel dari pengirim, mereka akan tersebar di beberapa halaman.

Untuk menghapuskan semuanya dalam satu masa, klik kotak pilihan 'Pilih' yang kelihatan berdekatan dengan folder Arkib. Tindakan apabila disahkan akan memilih semua 100 mesej e-mel pada satu halaman semasa tanpa anda memilihnya secara individu.

memadam semua

Tindakan itu juga dapat membunyikan peringatan dan menampilkan pembacaan pesan - “ Semua 100 perbualan di halaman ini dipilih. Pilih semua perbualan yang sesuai dengan carian ini “.

Untuk memilih semua e-mel, tekan " ... Pilih semua perbualan yang sesuai dengan carian ini ". Akhirnya, klik ikon 'Sampah'.

Semoga ini dapat membantu anda menjaga kebersihan peti masuk Gmail anda.

Baca seterusnya : Cara menyekat pengirim atau kenalan daripada menghantar e-mel di Gmail atau Outlook.com.