Penyunting fail SVG dalam talian terbaik untuk mengedit dan membuat fail SVG

SVG atau Scalable Vector Graphics adalah format fail yang tidak dapat anda buka bahkan dengan alat penyuntingan foto paling popular untuk Windows - Photoshop. Walaupun anda dapat membuka fail SVG dengan Adobe Illustrator, anda mungkin tidak mahu mengeluarkan wang untuk melakukan itu. Anda sebaliknya boleh melihat alat penyunting fail SVG dalam talian ini yang membolehkan anda mengedit dan membuat fail SVG.

Alat penyunting fail SVG dalam talian terbaik

Kami akan melihat alat dalam talian percuma berikut:

  1. Vectr
  2. Kaedah Melukis
  3. Janvas
  4. Cat Vektor
  5. Vecteezy.

1] Vectr

Alat penyunting fail SVG dalam talian terbaik

Vectr adalah aplikasi penyuntingan fail SVG dalam talian percuma yang boleh anda gunakan untuk mengedit fail. Anda boleh mengimport banyak fail dalam satu gambar. Terdapat pilihan yang membolehkan anda mengurus semua lapisan fail SVG. Selain itu, ia mempunyai semua pilihan asas untuk menambah atau membuang objek tertentu. Anda boleh mendapatkan pilihan GRID supaya anda dapat mengedit gambar anda dengan lebih baik. Semasa mengeksport, anda akan mendapat banyak pilihan. Contohnya, anda boleh memuat turun fail SVG yang diedit sebagai SVG, JPG atau PNG. Anda juga boleh mendapatkan URL unik yang boleh anda kongsi dengan sesiapa sahaja. Anda juga boleh berkongsi gambar yang diedit secara langsung di Facebook dan Twitter. Lawati laman web rasmi.

2] Kaedah Melukis

Kaedah Draw adalah aplikasi penyuntingan fail SVG yang cukup baik yang boleh anda gunakan untuk membuat perubahan pada fail SVG yang ada. Dari mengubah warna hingga menambah bentuk, anda boleh melakukan apa sahaja dengan bantuan aplikasi web Kaedah Draw. Aplikasi khas ini akan membolehkan anda mengimport lebih daripada satu fail SVG. Namun, jika anda mahu mengeksport, anda akan mendapat dua pilihan, iaitu PNG dan SVG. Kelemahan alat ini adalah anda tidak akan mendapat pilihan "Lapisan". Ini menunjukkan bahawa anda tidak dapat melakukan penyuntingan tingkat-lapisan. Alat ini mempunyai klan dan UI sederhana. Lawati laman web rasmi.

3] Janvas

Walaupun Janvas tidak sering menerima kemas kini daripada pembangun, ia masih kelihatan berguna. Anda mungkin menganggapnya sebagai penyunting fail SVG yang paling berguna, kerana ia mempunyai banyak pilihan untuk mengurus setiap aspek fail SVG. Dari membuat perubahan kecil seperti menyesuaikan bentuk, atau fon hingga membuat perubahan besar seperti menambahkan warna kecerunan, dan lain-lain - anda boleh melakukan apa saja dengan bantuan Janvas. Bercakap mengenai antara muka pengguna, ia mempunyai UI hitam. Walau bagaimanapun, semua pilihan diuruskan dengan baik. Anda tidak harus menghadapi masalah walaupun anda menggunakannya untuk pertama kalinya. Yang perlu diketahui ialah anda hanya boleh mengimport atau mengeksport gambar dari / ke Google Drive. Lawati laman web rasmi.

4] Cat Vektor

Vector Paint adalah penyunting fail SVG dalam talian yang ringkas dan elegan yang boleh anda gunakan untuk membuat dan mengurus fail SVG tanpa masalah. Walaupun tidak membenarkan anda mengimport fail dari Google Drive, anda boleh menggunakan cakera keras anda untuk mendapatkan sumber anda. Ia dilengkapi dengan pilihan minimum. Contohnya, anda hanya boleh menambah beberapa bentuk, teks, dan lain-lain. Perkara yang paling berguna ialah anda boleh menambah pelbagai pemalam, seperti penanda, pemilih warna, pengisian bentuk corak, dan lain-lain. Untuk menyimpan fail, anda akan mendapat tiga pilihan, iaitu, SVG, JPG dan PNG. Lawati laman web rasmi.

5] Vecteezy

Vecteezy adalah satu lagi penyunting fail SVG yang mudah tetapi kaya ciri yang boleh anda gunakan untuk melakukan semua jenis penyuntingan dengan mudah. Anda boleh mengimport seberapa banyak fail SVG yang anda mahu buat satu ikon. Untuk penyuntingan, anda akan mendapat beberapa alat dan pilihan seperti bentuk, teks, pen, pemilihan dan banyak lagi yang lain. Semasa mengeksport, anda akan dapat mencari dua pilihan, iaitu, SVG dan PNG. Keseluruhan persekitarannya cukup mesra pengguna. Lawati laman web rasmi.

Ini adalah beberapa alat penyuntingan fail SVG dalam talian percuma terbaik yang boleh anda gunakan untuk membuat dan mengedit fail SVG. Beritahu kami jika anda mempunyai cadangan untuk dibuat.