Tukar skema warna untuk meningkatkan Prestasi

Seorang pengguna Windows 7 baru-baru ini menulis kepada saya mengatakan bahawa dia terus melihat Adakah anda mahu menukar skema warna untuk meningkatkan prestasi mesej di komputernya dan bertanya kepada saya mengapa dia terus melihatnya, apa sebabnya dan apa yang boleh dia lakukan mengenainya. Kadang-kadang, skema diubah secara otomatis, dan dia bahkan menerima pemberitahuan - Skema warna telah diubah menjadi Windows 7 Basic .

Tukar skema warna untuk meningkatkan Prestasi

Secara khusus, anda akan melihat mesej berikut:

Adakah anda mahu menukar skema warna untuk meningkatkan prestasi?

Windows telah mengesan prestasi komputer anda perlahan. Ini mungkin kerana tidak ada sumber yang cukup untuk menjalankan skema warna Windows Aero. Untuk meningkatkan prestasi, cuba ubah skema warna ke Windows 7 Basic. Segala perubahan yang anda buat akan berkuat kuasa sehingga anda log masuk ke Windows pada kali berikutnya

  • Tukar skema warna ke Windows 7 Basic

  • Ikuti skema warna semasa, tetapi tanyakan sekali lagi jika komputer saya terus berkinerja perlahan

  • Pertahankan skema warna semasa, dan jangan tunjukkan mesej ini lagi.

Anda biasanya akan melihat mesej ini jika sistem anda kehabisan sumber dan memperoleh sumber, ini mengesyorkan mematikan tema Aero dan pergi ke tema Asas, yang memerlukan sumber yang lebih sedikit.

Tindakan yang disyorkan adalah beralih ke tema Asas.

Sekiranya anda melihat Adakah anda mahu menukar skema warna untuk meningkatkan prestasi mesej di Windows 7, dan anda ingin mematikan mesej ini, maka siaran ini mencadangkan beberapa penyelesaian yang mungkin anda cuba dan lihat apakah ini membantu anda mematikan mesej tersebut. Kami juga akan melihat bagaimana menangani Skema warna telah diubah menjadi mesej Windows 7 Basic .

Tukar skema warna untuk meningkatkan Prestasi

1] Buka Panel Kontol> Pusat Tindakan> Mesej Penyenggaraan Sistem Penyelesaian Masalah> Ubah tetapan Pusat Tindakan> Lumpuhkan mesej Penyelesaian Masalah Windows.

lumpuhkan-mesej

Sekiranya anda melakukan ini, anda tidak akan melihat mesej ini, tetapi anda juga akan kehilangan mesej Penyelesaian Masalah Windows lain, yang mungkin ingin disampaikan oleh komputer anda kepada anda.

2] Cuba ini. Buka Panel Kawalan> Tetapan Sistem Lanjutan> Sifat Sistem> tab Lanjutan> Prestasi> Tetapan. Pilih Laraskan untuk prestasi terbaik dan klik Terapkan. Lihat sama ada ini membantu anda.

persembahan terbaik

3] Jika anda mempunyai sumber daya sistem dan memori video, tetapi masih melihat pesan ini ketika menggunakan beberapa aplikasi atau permainan dalam mod layar penuh, kemudian coba yang berikut. Klik kanan ikon Program> Properties> tab Keserasian> Lumpuhkan komposisi desktop.

Skema warna telah diubah menjadi Windows 7 Basic

Anda boleh mematikan Komposisi Desktop untuk setiap proses dengan cara ini, setiap kali anda mengalami masalah ini. Melakukan ini akan mematikan perkhidmatan Desktop Window Manager Session Manager semasa pelaksanaan aplikasi ini, dan akan membantu membebaskan sumber sistem. Melumpuhkan Komposisi Desktop secara global melalui Panel Kawalan> Pilihan Prestasi tidak digalakkan. Lihat sama ada ini membantu anda.

Baca: Adakah mematikan Aero benar-benar meningkatkan prestasi di Windows 7?

4] Jika anda ingin menggunakan Registry Editor, lakukan seperti berikut, setelah anda membuka regedit. Navigasi ke kunci pendaftaran berikut:

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ DWM

Buat DWORD baru bernama UseMachineCheck , dan berikan nilai 0 . Sekiranya ia tidak wujud, buatlah.

Skema warna telah diubah menjadi Windows 7 Basic

Skema warna telah diubah menjadi Windows 7 Basic

Kadang-kadang, anda mungkin secara langsung menerima pemberitahuan di baki sistem yang:

Skema warna telah diubah menjadi Windows 7 Basic. Skema warna semasa telah melebihi memori yang dibenarkan, jadi skema warna telah diubah secara automatik untuk meningkatkan prestasi.

Sebab-sebab yang mungkin berlaku ialah:

  1. Komputer riba anda beralih ke Kuasa Bateri
  2. Komputer anda kekurangan memori
  3. Program yang anda jalankan sekarang mungkin tidak sesuai dengan Aero
  4. Konfigurasi perkakasan atau resolusi skrin komputer anda mungkin telah berubah.

Dalam kes ini, anda boleh menjalankan Pemecah Masalah Aero bawaan untuk menghidupkan semula Pengurus Windows Desktop, atau anda boleh membuka tetingkap arahan arahan tinggi dan melaksanakan perintah berikut:

hentian bersih uxsms permulaan bersih uxsms

Ini akan memulakan semula Pengurus Sesi Pengurus Tetingkap Desktop.

Pastikan anda telah membuat titik pemulihan sistem terlebih dahulu, sebelum anda membuat perubahan pada sistem Windows anda, dan beritahu kami jika ada cadangan ini yang membantu anda.

Tukar skema warna untuk meningkatkan Prestasi