Pembaca Buku Komik percuma terbaik untuk Windows 10

Membaca buku komik adalah sesuatu yang dinikmati oleh semua orang. Sekiranya anda peminat buku komik yang bersemangat, yang gemar meneroka semua yang ditawarkan oleh dunia komik, anda mungkin berada di tempat yang betul. Sebagai pembaca buku komik , anda mungkin meraih setiap masalah komik yang anda hadapi dari kedai tempatan.

Pembaca Buku Komik untuk PC Windows

Namun, banyak pembaca yang bergelut kerana salinan yang banyak menumpuk dalam jangka masa yang memakan ruang bilik anda yang besar. Namun, pada zaman media digital ini, terdapat banyak perisian yang tersedia yang membolehkan anda membaca komik digital di komputer anda. Penggunaan komik digital berleluasa di sektor media sastera. Walaupun membaca komik kertas tradisional selalu menyeronokkan, kita mungkin harus melepaskan salinan fizikal ke komik digital untuk mengelakkan kekacauan.

Lebih-lebih lagi, mengganti salinan komik fizikal anda dengan komik digital membolehkan anda mengumpulkan banyak komik dalam satu tempat yang sudah tersedia. Untuk membaca buku komik kegemaran anda dengan rapi di komputer riba Windows anda, yang anda perlukan hanyalah pembaca buku komik yang mantap. Fail pembaca komik membolehkan anda melihat gambar secara berurutan dan menyokong format fail buku komik yang diarkibkan seperti CBZ, CBR, CBA, CBT, dan CB7 untuk mengakses komik pada Windows. Dengan bantuan pembaca buku komik yang mantap, anda dapat melihat komik kegemaran anda pada komputer riba Windows anda dengan pantas. Dalam artikel ini, kami mengumpulkan beberapa pembaca buku komik terbaik untuk Windows 10/8/7.

  1. MComix
  2. KomikRak
  3. YACReader
  4. MangaMeeya
  5. Visor Gon mudah alih
  6. Pelihat Komik.

1] MComix

Pembaca Buku Komik untuk Windows

MComix adalah pembaca buku komik yang mantap yang direka khas untuk membaca komik gaya barat dan komik manga. Ia menyokong sebilangan besar format gambar biasa termasuk CBR, LHA, CBZ, CBT, CB7, ZIP, RAR, dan PDF yang memungkinkan untuk membuka fail komik secara langsung dari Windows Explorer anda. Ia menyediakan antara muka yang mesra pengguna yang merangkumi tatal pintar untuk membaca dengan mudah. Ia menyokong mod skrin penuh, mod dua halaman, dan mod manga untuk menjentikkan buku komik dari kanan ke kiri. Antaramuka sederhana yang membolehkan anda menambahkan fail komik ke perpustakaan dan bahkan menandakan halaman kegemaran anda. Muat turun penonton buku komik ini di sini.

2] ComicRack

ComicRack adalah pembaca komik percuma yang menawarkan pilihan penyesuaian untuk melihat halaman. Ia menawarkan navigasi pantas, tatal auto, putaran automatik, pilihan pelbagai skrin, dan multitab. Ia menyokong mod manga dan mod barat. Ia juga mempunyai perpustakaan yang kuat yang membolehkan anda mengumpulkan komik kegemaran anda dan menyusunnya. Ia menawarkan carian pantas dan senarai pintar untuk menguruskan komik anda dengan baik. Anda boleh mengedit komik, mengubah susunan membaca dan menambahkan maklumat tambahan ke halaman. ComicRack membolehkan anda menyesuaikan warna dan ketajaman halaman komik. Ia juga mengubah komik anda ke format yang diinginkan dan menyokong pengeditan kumpulan. Muat turun ComicRack untuk Windows di sini.

3] YACReader

YACReader menawarkan cara mudah untuk membaca komik anda di desktop Windows. Pembaca menyokong sebahagian besar format arkib termasuk CBR, TAR, CBZ, CB7, PDF, dan LHA. Penonton komik dapat disesuaikan dengan mudah untuk menyesuaikan pilihan gambar seperti warna dan kontras. Pembaca secara automatik membuka halaman komik yang terakhir dibuka semasa membaca.

4] MangaMeeya

Manga Meeya adalah pembaca buku komik sederhana untuk Windows, dan, seperti namanya, ia direka khusus untuk mod gaya manga. Walau bagaimanapun, masih merupakan pilihan yang bagus untuk membaca komik dalam mod gaya barat. Ia tidak memerlukan pemasangan dan menyokong sebahagian besar format yang diarkibkan termasuk RAR, PDF, CBZ, CBT, ZIP, BMP, GIF, dan JPG. Ia menawarkan pelbagai pilihan tontonan untuk membaca banyak halaman untuk komik biasa dan juga komik manga. Ia ringan dan berfungsi stabil sebagai pemapar gambar berurutan. Dapatkan paparan gambar ini di sini.

5] Pelindung Gon Mudah Alih

Portable Gon Visor adalah penonton gambar komik yang mudah yang menguruskan semua fail gambar anda yang diarkibkan. Pembaca membuka fail yang diarkibkan seperti CBZ, pdf, CBR, CBA dan, CB7. Pemapar gambar memungkinkan untuk menyesuaikan kontras, menyesuaikan tepu dan warna halaman komik. Pembaca membolehkan anda menguruskan fail komik dengan mudah, membuat tayangan slaid tersuai, dan juga membolehkan anda menetapkan masa peralihan antara gambar. Selain itu, ia membolehkan anda mengawal tontonan, menyesuaikan gambar dengan keperluan anda, dan dengan mudah membolehkan anda menukar fail komik anda ke kertas atau pdf.

6] Pelihat Komik

Comic Seer adalah pembaca komik sumber terbuka yang popular untuk Windows yang menyokong mod manga dan mod tontonan barat. Sederhana namun menawarkan kaedah membaca dan mengurus perpustakaan buku komik anda yang cekap. Ia tersedia untuk Windows dan, menyokong format fail yang diarkibkan seperti CBR, CBZ, ZIP, RAR, dan fail gambar lain yang biasa digunakan. Ia menyokong paparan gambar berganda, tayangan layar penuh, tontonan metadata dan juga membolehkan kita melihat pelbagai buku komik secara serentak. Muat turun pembaca komik ini di sini.

Petua Bonus : CDisplay Ex adalah Pembaca Buku Komik percuma yang mungkin anda ingin lihat.

Mana pembaca buku komik kegemaran anda ? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.