Pembuat & Penjana Mesej Ralat Windows

Mesej ralat dan dialog adalah komponen penting dalam sistem operasi. Dan Windows berjaya melakukannya dengan baik. Terdapat banyak kod ralat dan keterangannya tersedia yang anda dapat dengan mudah mengetahui masalah sebenarnya yang mendasari.

Buat mesej & skrin ralat Windows

Adakah anda tahu bahawa anda boleh membuat mesej ralat ini sendiri? Ya, dan itu juga tanpa latar belakang operasi sebenar. Anda boleh menggunakan tipu daya rakan sekerja dan rakan anda dengan menunjukkan beberapa mesej ralat dan dialog palsu kepada mereka. Dalam catatan ini, kami telah membahas beberapa aplikasi Windows dan Web yang membolehkan anda menghasilkan mesej dan skrin ralat palsu.

Pencipta Mesej Ralat Windows

Pencipta Mesej Ralat Windows

Alat ini sesuai dengan namanya. Anda sebenarnya boleh menghasilkan mesej ralat dan dialog yang nyata menggunakan alat ini. Windows Error Message Creator adalah aplikasi Windows mudah alih kecil yang boleh anda bawa dalam pemacu USB anda. Pasang dan buat mesej ralat di komputer mana pun. Alat ini menawarkan pelbagai pilihan untuk membuat mesej ralat. Semua kotak mesej dan dialog adalah gaya Windows stok, dan tidak ada yang benar-benar dapat mengetahui sama ada ia benar atau tidak.

Anda boleh membuat kotak mesej standard dengan memilih jenisnya dari banyak pilihan yang ada. Anda boleh membuat maklumat, tanda seru, kesalahan, ya / tidak dan jenis kotak mesej yang lain. Kemudian anda dapat memasukkan isinya, seperti judul dialog dan teks yang seharusnya dipaparkan. Selain itu ada juga pilihan untuk membuat kotak pesanan yang disesuaikan. Kotak mesej yang disesuaikan, seperti namanya dapat disesuaikan sepenuhnya. Anda boleh memasukkan teks yang seharusnya dipaparkan, jenis butang apa yang harus dimiliki dan ikon apa yang harus diletakkan. Pastikan anda membuat kotak mesej yang kelihatan asli untuk menghantui rakan anda.

Satu lagi ciri menakjubkan dari alat ini ialah ia membolehkan anda membuat dialog format dan juga kesalahan skrin biru . Bayangkan diri anda mempermainkan rakan anda membuat dialog format palsu pada koleksi filem kegemarannya. Itu boleh menjadi sangat mengerikan. Atau anda boleh membuat ralat skrin biru dan membantu anda; program ini dilengkapi dengan senarai ralat skrin biru terbina dalam dan keterangannya.

Untuk membuat kotak Dialog Format , klik Buat> Format Dialog dan isikan butiran yang diperlukan.

Untuk menggunakan Pencipta BSOD , klik Buat> BSOD dan pilih kod ralat, dll.

Sekiranya anda mencari alat yang canggih yang dapat membuat dialog ralat yang serupa dengan yang lalai, pasti akan mencari Pencipta Mesej Kesalahan Windows. Sekiranya anda ingin menghasilkan mesej ralat dari skrip atau fail kumpulan anda, maka anda boleh memuat turun versi baris arahan Error Message Generator.

Klik di sini untuk memuat turun Pencipta Mesej Ralat Windows.

Penjana Mesej Ralat

Error Message Generator adalah aplikasi Windows yang serupa yang membolehkan anda membuat mesej ralat dan dialog. Ia lebih mudah daripada Windows Error Message Generator dan dilengkapi dengan lebih sedikit pilihan. Anda boleh menyesuaikan tajuk, teks mesej, dan juga butang. Dan terdapat pelbagai ikon mesej untuk dipilih. Anda boleh memilih tanda seru kuning, ikon amaran merah dan banyak lagi. Terdapat beberapa pilihan lanjutan lain juga. Anda boleh membuat dialog yang dapat diubah saiznya atau membuat pesan kesalahan yang akan kembali secara automatik jika ditutup. Alat ini berfungsi dengan baik, tetapi dialog ralat yang dihasilkan tidak serupa dengan kesalahan Windows lalai. Jadi, ada kemungkinan seseorang mengetahui bahawa ini adalah mesej kesalahan palsu.

Klik di sini untuk memuat turun Penjana Mesej Ralat.

Atom Smasher

Penjana Mesej Ralat Atom Smasher adalah aplikasi web mudah yang membolehkan anda menghasilkan dialog ralat dalam gaya Windows 98 dan Windows XP. Anda boleh memilih ikon dari galeri yang luas dan juga menyesuaikan teks mesej.

Klik di sini untuk pergi ke Penjana Mesej Ralat Atom Smasher. Jadi, ini adalah beberapa Pencipta Mesej Ralat.

Penjana Ralat Windows Dalam Talian

Penjana ralat dalam talian yang hebat adalah aplikasi web lain yang membolehkan anda membuat kotak dialog ralat Windows. Cukup isi butirannya, pilih ikon dan tekan butang Jana Ralat dan anda boleh pergi. Lihat di sini .

Blogger dan penulis pasti menganggap alat pencipta ralat ini berguna, kerana dapat membantu mereka membuat kotak dialog dan skrin ralat untuk catatan yang mereka tulis.

Pencipta Mesej Ralat Windows