Cara memindahkan langganan YouTube dari satu akaun ke akaun lain

Sekiranya anda telah melanggan banyak saluran YouTube dan sekarang anda ingin memindahkan langganan YouTube anda dari satu akaun ke akaun YouTube yang lain, anda boleh mengikuti tutorial ini. Tidak perlu membuka satu saluran pada satu masa dan berlangganan dari akaun baru anda apabila anda dapat menggunakan alat web percuma ini untuk menyelesaikannya sekaligus.

YouTube adalah laman web penstriman video terbesar, dan tidak diragukan lagi. Anda boleh menemui sebarang video di YouTube, dan itulah sebabnya laman web ini sangat popular. Anda boleh melanggan saluran YouTube mana pun dan mendapatkan pemberitahuan ketika saluran itu memuat naik video.

Mari kita anggap bahawa anda telah melanggan lima puluh saluran YouTube dari akaun Gmail anda dan sekarang anda ingin memindahkan semua langganan ke akaun Gmail baru. Terdapat dua kaedah untuk melakukannya.

Pertama, anda boleh membuka setiap saluran YouTube dari akaun baru anda dan tekan butang 'Langgan' secara manual.

Kedua, anda boleh menggunakan alat Pengimport Langganan Evan Reilly YouTube percuma ini untuk melanggan semua saluran sekaligus dari akaun baru anda. Sekiranya kaedah kedua terdengar menarik bagi anda dan anda ingin menggunakan alat ini, inilah yang boleh anda lakukan.

CATATAN : Oleh kerana alat sumber terbuka memerlukan anda berkongsi kelayakan anda, kami mengesyorkan anda menggunakan budi bicara anda.

Pindahkan langganan YouTube dari satu akaun ke akaun lain

Terdapat dua kaedah untuk memindahkan semua langganan YouTube ke akaun baru ke akaun lain sekaligus-

  1. Eksport langganan dari akaun lama
  2. Gunakan alat Pengimport Langganan Evan Reilly YouTube untuk mengimport senarai

Untuk memulakan, anda perlu mengeksport senarai langganan dari akaun lama anda. Untuk itu, lawati halaman ini dan masukkan kelayakan akaun YouTube lama anda untuk menguruskan langganan. Setelah log masuk, tatal ke bawah halaman sehingga anda mendapat pilihan yang disebut Eksport langganan .

Cara memindahkan langganan YouTube dari satu akaun ke akaun lain

Klik butang ini untuk memuat turun fail .xml yang mengandungi senarai saluran YouTube yang dilanggan.

Pengimport Langganan YouTube

Alat ini akan membolehkan anda mengimport semua langganan YouTube ke akaun baru anda sekaligus.

Untuk memulakan alat ini, klik butang Pilih Fail , pilih fail XML yang dimuat turun dan klik butang Import .

Pengimport Langganan YouTube

Sekarang, anda perlu memasukkan kelayakan akaun YouTube baru anda, di mana anda ingin mengimport senarai saluran. Setelah membenarkan alat ini menguruskan akaun YouTube anda, alat ini akan menyelesaikan proses pengimportan.

Setelah itu, anda dapat menguruskan senarai anda dari akaun YouTube baru. Namun, jika tidak mengimpor setelah mengizinkannya mengakses akaun YouTube anda, anda perlu mengklik butang Import sekali lagi.

Sekarang, anda harus mencari senarai semua saluran yang dilanggan di skrin anda. Setelah melakukannya, jika anda ingin mencabut akses aplikasi web ini ke akaun YouTube anda, anda dapat mengklik butang Cabut akses yang seharusnya dapat dilihat di sudut kiri bawah skrin anda.

Pengimport Langganan Evan Reilly YouTube adalah alat sumber terbuka, dan anda boleh mendapatkan kod sumber di github.com/evanreilly/youtube-subscriptions-importer. Setelah memuat turun fail .xml, anda perlu melayari laman web yang disebutkan di laman Github mereka.