Ordinal tidak dijumpai, Ordinal tidak dapat ditemui di perpustakaan pautan dinamik

Adakah anda menerima mesej ralat yang mengatakan " Biasa tidak dijumpai "? Adakah anda juga melihat rujukan DLL yang hilang? Maka itu bermaksud perisian sedang berusaha mencari fail yang berkaitan, dan ia tidak ada. Secara matematik, Ordinal merujuk kepada susunan nombor, misalnya, 1, 2 dan seterusnya. Dalam mesej ralat ini, ia menunjukkan fail nama ke-n, katakanlah, ABC.DLL yang tiada. Oleh itu mesej ralat.

Biasa tidak dijumpai

Biasa tidak dijumpai

Sekiranya anda menerima mesej ralat " ABC ordinal tidak dapat ditemukan di pustaka pautan dinamik C: \ Program Files (x86) \ Microsoft VS Code Insiders \ code - insiders.exe ", maka ini bermaksud komputer Microsoft Visual C ++ hilang Boleh diedarkan semula di komputer anda.

ABC adalah nombor yang seterusnya adalah Ordinal. Mesej ralat yang lain adalah " ordinal 12404 tidak dapat ditemukan di pustaka pautan dinamik mfc90u.dl"

Mesej boleh menunjukkan DLL dalam mesej tersebut. Semua DLL ini adalah sebahagian daripada pakej, dan ketika Visual Studio mencari DLL itu, mesej ralat sedikit berubah.

Pasang Microsoft Visual C ++ yang dapat diedarkan semula

Mesej ralat ini muncul apabila Microsoft Visual C ++ Redistributable hilang di komputer anda. Klik di sini untuk versi 32-bit atau di sini untuk versi 64-bit. Sekiranya anda menggunakan Visual Studio versi sebelumnya, anda boleh pergi ke sini, dan memuat turun mengikut versi anda.

Selepas anda memasang Pakej Ciri Microsoft Visual C ++ yang dapat diagihkan semula, mesej ralat ini tidak akan muncul lagi.

Pasang OpenSSL

Apabila anda menerima mesej ralat yang sama, tetapi mengatakan LIBEAY32.DLL hilang, maka anda perlu memasang OpenSSL. Mesej ralat lengkap seperti di bawah:

Biasa tidak dijumpai. Ordinal [ABC] tidak dapat ditemukan di Dynamic Link Library Libeay32.dll.

Semasa memasang OpenSSL, pastikan memasang ke dalam direktori sistem Windows. Libeay32.dll berkaitan dengan keselamatan.

Periksa dengan Kemas kini Windows

Sering kali, Microsoft melancarkan kerangka kerja dan kemas kini yang berkaitan melalui Windows. Ada kemungkinan bahawa kemas kini yang berkaitan masih belum selesai. Pergi ke Tetapan> Kemas kini dan Keselamatan. Periksa sama ada kemas kini belum selesai dan jika ya, kemas kini dan mulakan semula komputer anda jika perlu.

Oleh kerana kemungkinan mesej ralat Ordinal tidak dijumpai, lebih baik mencari dengan nombor tertentu untuk mendapatkan hasil yang tepat.