Tema Gelap percuma terbaik untuk Windows 10

Bahagian membuat dan menyempurnakan reka bentuk Antara Muka Pengguna melibatkan sokongan untuk tema gelap. Ini menjadikan aplikasi lebih menonjol pada paparan DPI yang tinggi. Walaupun reka bentuk rata pada Windows 10 kelihatan mengagumkan, anda boleh menambahkan lebih banyak isi dengan menambahkan Tema Gelap percuma untuk Windows 10.

Ramai pengguna Windows tidak menyukai idea untuk mengekalkan tema Windows 10 mereka secara statik dan dengan itu, mengubahnya secara berkala, terutamanya dengan tema gelap. Tema gelap membantu mengurangkan ketegangan mata dalam keadaan cahaya rendah dan mempunyai faedah lain juga. Oleh itu, jika anda mencari beberapa tema gelap terbaik untuk Windows 10, maka siaran ini akan membantu anda.

Tema Gelap Percuma untuk Windows 10

Walaupun anda sentiasa boleh mengaktifkan tema Mode Gelap di Windows 10, berikut adalah senarai 5 Tema Gelap terbaik dan percuma yang tersedia untuk Windows 10 yang menambah lebih banyak lagi ke UI:

  1. Tema gelap GreyEve untuk Windows 10
  2. Tema gelap Penumbra 10 untuk Windows 10
  3. Tema gelap Ades untuk Windows 10
  4. Tuding Tema Dark Aero untuk Windows 10
  5. Tuding Tema Dark Aero untuk Windows 10

Catatan : Beberapa tema ini dapat memperkenalkan perubahan pada sistem fail OS anda. Oleh itu, buat pemulihan sistem terlebih dahulu sebelum melangkah lebih jauh dan cuba memasangnya. Lebih-lebih lagi, sebahagian daripada mereka mungkin memerlukan anda menggunakan alat pihak ketiga seperti Universal Theme Patcher, OldNewExplorer atau Open Shell. Oleh itu, teruskan dengan berhati-hati.

1] Tema gelap GreyEve untuk Windows 10

Tema Gelap untuk Windows 10

GreyEve mendapat tempat pertama dalam senarai tema gelap percuma terbaik kami untuk Windows 10 kerana tema ini boleh digunakan tanpa pengubahsuaian sistem! Yang mesti anda buat hanyalah melayari laman web, memuat turun dan mengklik dua kali fail tema untuk memasangnya. Tema ini dilengkapi dengan kombinasi abu-abu yang menyebabkan ketegangan minimum dan sangat menenangkan mata.

Selepas memuat turun tema ini, tampal jalan yang diberikan di bawah ini -

% USERPROFILE% \ AppData \ Local \ Microsoft \ Windows \ Tema

Kemudian, terapkan tema GreyEve dengan menavigasi ke tetapan ' Personalisasi '.

Dapatkan tema gelap Windows 10 dari sini.

2] Tema gelap Penumbra 10 untuk Windows

Sekiranya anda mencari tema yang dapat memberikan Windows 10 anda keunikan dan tampan gelap sambil menjadikan pembacaannya kurang berat, tugasnya akan berakhir di sini. Ini membolehkan anda mengubah warna antara muka komputer, latar belakang, bunyi dan penampilan kursor tetikus anda dengan mudah. Walau bagaimanapun, anda perlu memasang Windows 10 dan perkhidmatan mesin tema UXtheme Patcher agar komputer dapat menyokongnya. Untuk mendapatkan tema gelap Penumbra untuk Windows 10, lawati halaman ini.

3] Tema gelap Ades untuk Windows

Daripada mengatasi kegelapan sepenuhnya, kulit Windows ini menggunakan gabungan beberapa warna kelabu yang lembut. Selain itu, ia juga menambah hijau unik ke antara muka. Untuk menggunakan tema ini, pengguna terlebih dahulu perlu mempunyai patch sistem mesin Uxtheme. Kemudian, muat turun fail tersebut dan simpan ke lokasi berikut - C: \ Windows \ Resources \ Themes .

Dapatkan tema gelap gelap Ades dari pautan ini.

4] Tuding Tema Dark Aero untuk Windows

Sekiranya anda ingin membuat gaya baru untuk Desktop atau PC Windows 10 anda, tema Hover Dark Aero mungkin akan berguna. Untuk menggunakan tema ini terlebih dahulu, dapatkan patch Uxtheme. Kemudian, salin semua fail yang terdapat di folder 'Tema' ke "% windir% / Resources / Themes". Setelah selesai, buka panel peribadikan dan terapkan tema. Tema ini terdapat dalam enam versi berbeza. Masing-masing menawarkan sesuatu yang sedikit berbeza.

Dapatkan Hover Dark dari sini.

5] Tema gelap Hastpy untuk Windows

Tema Windows 10 Dark ini mempunyai 12 Versi + Ikon iPack. Daripada jumlah ini, 6 Versi menyembunyikan CommanBar sementara 6 Versi lain memaparkan CommanBar.

Dapatkan tema gelap Hastpy dari halaman ini.

Sekiranya anda memutuskan untuk mencopot pemasangan tema-tema ini, sebaiknya Jalankan Pemeriksa Fail Sistem setelah anda menyahpasang atau membuang tema gelap ini.

Sekiranya anda menyukai tema gelap, anda mungkin ingin melihat siaran ini juga:

  1. Notepad Hitam Mod Gelap
  2. Dayakan tema Gelap pada penyemak imbas Edge Chromium baru
  3. Tukar ke tema Dark Grey di Office
  4. Dayakan Mode Gelap dalam Aplikasi Filem & TV
  5. Dayakan tema Gelap untuk Aplikasi Twitter.
Tema Gelap untuk Windows 10